Na haar studie Praktische Pyschologie heeft Daniëlle jarenlang jongeren in het onderwijs begeleid, die door sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen waren vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Naast een scala aan opleidingen en trainingen heeft ze in 2008 The School van Byron Katie afgerond. Vervolgens heeft zij deelgenomen aan het Byron Katie International certificatieprogramma en is zij sinds 2016 internationaal gecertificeerd begeleider van The Work door Byron Katie. In 2018 heeft Daniëlle haar praktijk Livingturnaround opgericht en begeleidt ze individuen, groepen en traint ze kandidaten in de officiële opleiding tot gecertificeerd begeleider in The Work van Byron Katie. 

 

'Mijn hart ligt bij The Work en ik heb hierin een manier gevonden om geleidelijk en op een vriendelijke manier mijn gevecht tegen alles en iedereen en vooral tegen mezelf en de realiteit, te beëindigen. Ik vereenzelvig me niet meer automatisch met stressvolle gedachten. Rigide gedachtenpatronen zijn door het doen van The Work doorbroken. Hierdoor ervaar ik meer ruimte en rust in mezelf.

The Work betekent voor mij ‘wie ben ik zonder mijn conditioneringen, oordelen, aannames en overtuigingen’. Wie ben ik zonder de realiteit onder te verdelen in goed versus kwaad, voor en/of tegen mij. De vier vragen van The Work geven mij inzicht in hoe mijn denken en mijn ego soms spelletjes met mij kunnen spelen, gericht op controle, zekerheid en veiligheid. Door het doen van The Work ben ik in staat om vanuit rust en met vertrouwen moeilijke situaties en omstandigheden, zowel in mijn persoonlijke leven en in werksituaties, tegemoet te treden.

Ik heb talloze stressvolle gedachten onderzocht rondom thematieken als rouw, eindigheid van vriendschappen, relatieproblemen, verslavingsproblematieken en ziekte. Naast allerlei andere mogelijke thema’s zijn dit de hoofdonderwerpen waarin ik anderen zowel privé als professioneel met liefde begeleid.'

 

Danielle heeft in 2019 de erkende beroepsopleiding Mind Eye Power afgerond en is Mind Eye Power Practioner. Deze methode is te vergelijken met EMDR. Zij biedt deze methodiek aan als aanvulling op The Work alsmede in combinatie mét The Work.

 

Danielle werkt samen met Manou Schreiner. Manou is sinds 2017 gecertificeerd begeleider van The Work van Byron Katie en ook aangesloten bij het Nederlands Netwerk.